Pingpongos sikerek a Veszprém Kupán

 

November 5-én került megrendezésre a Veszprém Kupa megyei nyílt, felnőtt asztalitenisz versenyt, amelyen Szöllősy Anita és Gárdonyi Nóra képviselte egyesületünket.
 

Szöllősy Anita  Gárdonyi Nóra

A felnőtt  női egyéni számot Szöllősy Anita nyerte, mellette bronzérmet szerzett a még serdülőkorú Gárdonyi Nóra.

Gratulálunk mindkettőjüknek!

 

FIATAL SPORTOLÓK SZÜLEINEK 10 PARANCSOLATA

Egy ideje nagy erőkkel terjed a különböző magyar közösségi oldalakon is a tengerentúli kosárlabda-utánpótlásedző irománya, amely ország- és sportágfüggetlen. Így nyugodt szívvel tudjuk a birkózó palánták szüleinek is a figyelmébe ajánlani.


1.    Támogasd és bátorítsd gyermeked, légy ott a mérkőzésein, szurkolj a játékosoknak, és az ellenfélnek is!

2.      Ha teheted, gyakorold a sportot gyermekeddel edzéseken kívül is, amennyiben a gyermeked is úgy szeretné, de semmiképp se kényszerítsd! A gyermek kényszerítése haraghoz, konfliktusokhoz és korai kiégéshez is vezethet.

3.     Viselkedj sportszerűen a gyermekeddel, ne kiabálj vele a mérkőzéseken, vagy mérkőzések után a teljesítménye miatt, még akkor sem, ha megérdemli!

4.      Tudatosítsd magadban, hogy az utánpótlássport a gyerekeknek és nem felnőtteknek van! Ne hasonlítsd a gyermeked más játékoshoz, vagy testvérhez, akár pozitív, akár negatív minőségben!

5.      Kerüld el a gyermeked, vagy más gyermek játékban nyújtott teljesítményének kritizálását a hazaúton! Csak akkor beszélj a meccsről, ha a gyermeked is ezt szeretné!

6.      Gondoskodj arról, hogy a gyermeked időben megjelenjen edzésen, vagy mérkőzéseken! Ha nem tud időben megjelenni a gyermek, értesítsd erről az edzőt!

7.  Törekedj arra, hogy mindig pozitív példakép legyél a gyermeked számára, kerüld a játékvezetőkkel kiabálást, még akkor is, ha rosszul döntenek, vagy teljesen elcsesznek valamit! Mikor mégis erre készülnél, emlékeztesd magad, hogy a játékvezetők gyakran önkéntesek, fiatalok, vagy ők maguk is még képzésben vannak!

8.    Értsd meg, hogy bár nyerni jó móka, de kutatások bizonyították, hogy a gyerekek inkább játszanak egy vesztes csapatban, minthogy padon üljenek egy nyertes csapatban! Ennek megértésébe beletartozik az is, hogy a gyerekeknek szükségük van játékidőre – nemcsak a te gyermekednek, vagy a legjobbaknak – és hogy hibázzanak, jól érezzék magukat és fejlődjenek! A gyermekek eltérő módon fejlődnek, Michael Jordant is kidobták a csapatából második gimnáziumban, ugyanennyi idősen Bill Russel mindössze 179 cm magas volt.

9.   Ne oktasd a lelátóról a saját gyermekedet, vagy másét! Amennyiben problémád van a hivatalos edzővel, azt négyszemközt beszéld meg vele! Ha te magad is edzősködni akarsz, inkább jelentkezz edzői iskolába!

10.   Mindig emlékezz rá, hogy felnőtt vagy, viselkedj annak megfelelően! Sokkal bonyolultabb egy gyereknek megbirkózni egy fékezhetetlen szülővel (ez vagy te), mint egy szülőnek egy megfékezhetetlen gyerekkel


Forrás: Breakthrough Basketball

 

Úton hazafelé a "gladiátor képzőből"

Négy év után újra hazai szőnyegen birkózik Nagy Gergő.


Birkózó szakosztályunk sportolója három plusz egy évig a spanyol bajnokságban birkózott. A hazai és a spanyol szakszövetség hozzájárulásával Gergő a Madridi Gladiador Club-ban birkózott Mehmed Kodakov "Meto" bolgár edző irányításával.  
 

Gladiators


Gergő beilleszkedése jól sikerült, szorgalmával és alázatával a csapat vezető egyénisége és társai példaképe lett. Versenyről versenyre bizonyította rátermettségét a bajnokságban, míg a válogatottban is felfigyeltek rá.  
 


A korosztályos válogatott egyik edzője, az egykor lengyel színekben kötöttfogású világbajnokságot nyert Krzysztof Czyzewski ez év elején meghívta Gergőt a csapathoz edzeni.


Krzysztof és Meto

Krzysztof Czyzewski és Mehmed Kodakov edzők


Geri nem csak a két edző, hanem a teljes Gladiador "család" tiszteletét kivívta. Nagy szeretettel gondolnak rá csapattársai és ellenfelei is barátként tekintenek rá. Előbbit mi sem bizonyítja jobban, mint a csapat által elkészített videó, amellyel Gergőtől búcsúznak.
 

 

Miközben Geri hazafelé utazik, a városi és megyei sajtó is beszámolt spanyol "meneteléséről" amelyek itt olvashatóak:


Itthon nagy feladatok várnak sportolónkra, hiszen a nyolcadik osztályt a Kossuth Iskolában szeretné befejezni, amelyhez különbözeti vizsgát kell tenni, miközben már készülnie kell a hazai bajnokság kihívásaira is.

Sok sikert kívánunk a fiatal sportolónknak, Isten hozott újra itthon Geri!

 

 

 

Sikeres szezonzárás a birkózóknál

A gyorsan változó szabályok és a versenyrendszer átalakítása sem szegte kedvét Laczkó Benedeknek, a Centrum SE birkózójának, hogy szép eredményekkel búcsúztassa a tavaszi szezont.


Ahhoz már hozzászoktak a birkózók, hogy évente akár több alkalommal is változtat a szabályokon az UWW (a sportág nemzetközi szövetsége) annak érdekében, hogy a birkózás a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elvárásainak megfelelően látványosabbá váljon.

Idén azonban a hazai szakszövetség is tovább igazodott a nemzetközi trendekhez. A serdülő és kadet (ifjúsági) korosztályoknál is „beáldoztak” egy ob rangsorfutamnak minősülő versenyt azzal, hogy válogató versennyé minősítették. Szerencsére mindhárom szakág esetében – férfi szabadfogás és kötöttfogás, valamint női birkózás – a szezon végére kerültek a válogató versenyek, így mindenki a legjobb formáját mutathatta.
 

Így volt ezzel Laczkó Benedek is, akinek a szezon döcögősen indult, ám annál szebben zárult. A kötöttfogású válogató Kiskőrösön zajlott, ahol az elődöntőben Benedek alulmaradt a súlycsoport első számú versenyzőjével szemben, így csak a harmadik helyet sikerült megszereznie.

A Soroksáron megrendezett szabadfogású válogatóra Laczkó Benedek már jobb formában érkezett, ráadásul a sorsolás is lehetőséget adott a Centrum SE birkózójának, hogy visszavághasson azoknak az ellenfeleinek, akikkel szemben az év folyamán csak egy-két ponttal maradt alul. Benedek szép és magabiztos birkózással egészen a döntőig menetelt, ahol csak technikai ponttal kapott ki, így a dobogó második fokára állhatott.

A fiatal sportolónak nagy tervei vannak. Amellett, hogy emelt fordulaton készül az őszi szezonra, egy nagy váltás jön életében. Szeptembertől a most induló Kozma István Birkózó Akadémián folytatja tanulmányait.

A cikk a vehirsport.hu-n jelent meg, továbbá a veol.hu-n is olvasható.

 

 
Egy 17 éves tinédzser vallomása

„Életem legjobb döntése volt, hogy töröltem magam a közösségi oldalakról”

Egy 17 éves tinédzser gondolt egyet, és az összes közösségimédia-oldalról törölte magát. Amellett, hogy kiszámolta, korábban mennyi időt pazarolt az efféle oldalakra, azt is leírta, hogy milyen pozitív változásokat hozott az életében ez a döntés.


A 17 éves Corey Alexander 13 éves korában kapta első okostelefonját, azóta pedig saját számításai szerint napi három órát lógott a különböző közösségi oldalakon. A fiatalember azonban egy idő után megcsömörlött a szelfiktől, a lájkoktól és a kommentháborúktól, így hirtelen elhatározásból, egyik napról a másikra törölte magát. Tapasztalatait blogján tette közzé. Az alábbiakban fordításban közöljük a legérdekesebb részeket.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
SEO by Artio

Ide járunk gyógyulni...


Svédmasszázs és kinezio tape:

Kiropraktika:


Ortopédia és traumatológia:

Szponzoraink

 
TámogatóinkMagyar Olimpiai Bizottság


 
Veszprém Város Önkormányzata


NUPI-USI
Média támogatóinkInfoVeszprém.hu

 


Rádió Méz