Kiropraktika Nyomtatás E-mail

Pár szó a kiropraktikáról

A kiropraktika a görög eredetű cheiro és praxis szavak összetételéből ered, melynek jelentése: kézzel praktizálni. A kiropraktika is az a fajta gyógyászat, ami a gerinccel foglalkozik, ami több ezer éves múltra tekint vissza.

A kiropraktőrt gyakran csontkovácsnak fordítják hazánkban, bár a kettő nem ugyanaz. Igaz, hogy mindkét technika alapját évezredek óta használt fogások adják, mégis különbözőek. A kiropraktőrnek komoly anatómiai, élettani, ortopédiai, reumatológiai, és neurológiai ismeretekkel kell rendelkeznie, továbbá a kiropraktikában igazításról, vagy korrigálásról, a csontkovácsolásban manipulációról beszélünk. A kiropraktőrök is gyors, erőteljes, kis mozdulatokkal dolgoznak, és a kezelés nem fájdalmas. Hazánkban még kevésbé ismert a kiropraktika, de a tengerentúlon több mint száz éve elismert, bevált és gyakorlott gyógymódnak számít. Mivel az egyetemi képzés Amerikában van, hazánkban csak néhány kiropraktőr dolgozik.

kiropraktikaA kiropraktika kezelés során az első dolog a kórfelvétel, amikor az orvos érdeklődik a beteg panaszai, sérülései felől. Ezután röntgenfelvétel készül a problémás területről, majd ortopédiai és neurológiai vizsgálat következik, ahol elmozdult csigolyákat, megnyúlt szalagokat és sérült izmokat keres a kiropraktőr. A kitapintásos vizsgálat után a páciens felfekszik a speciális kezelőpadra.

A kiropraktika kezelés nem tart sokáig, pár perctől maximum negyedóráig terjedhet, mivel kizárólag a problémás csigolyákkal foglalkoznak.
A műveletek során hallható jellegzetes reccsenő hangot nem a csont, hanem az izület adja. A kezelések eredményeképpen felszabadulnak a becsípődött idegek, és beindulnak az öngyógyító folyamatok. Minden alkalom után rövid pihenő ajánlott.

Pár kezelés után látható, hogy hány alkalomra van szükség a teljes gyógyuláshoz, ami függ életkortól, testalkattól, és fizikai állapottól.

Keleti gyógyászati rendelőmben a sportsérülések terápiáján kívül az alábbi betegségek kezelésével várom a gyógyulni vágyókat:
  • izületi, reumatikus panaszok (váll, könyök, térd, csípő) és gerincproblémák (gerincsérv, meszesedés, idegbecsípődés stb.)
  • szív- és érrendszeri megbetegedések (magas és alacsony vérnyomás, szívritmus-zavarok stb.)
  • máj, epe, vese, tüdő panaszok (gyulladás, asztma stb.)
  • gyomorbetegségek (fekély, gyomorsavtermelési zavarok, daganatok)
  • nőgyógyászati gondok (terméketlenség, gyulladások, hormonzavarok, klimax panaszok)
  • szexuális zavarok (impotencia) cukorbetegség, pajzsmirigy betegségek
  • arc-, és homloküreg-gyulladás
  • migrén, allergia
  • depressziós állapotok megszüntetése
  • pánikbetegségek
Fontos tudnia, hogy kiemelt helyen kezelem a műtét utáni rehabilitációt!
Próbálja ki Ön is a kezeléseim hatékonyságát!

Bővebb információ: +36 70 322 6328 Szuhonoszov Jurij
 
SEO by Artio

Ide járunk gyógyulni...


Svédmasszázs és kinezio tape:

Kiropraktika:


Ortopédia és traumatológia:

Szponzoraink

 
TámogatóinkMagyar Olimpiai Bizottság


 
Veszprém Város Önkormányzata


NUPI-USI
Média támogatóinkInfoVeszprém.hu

 


Rádió Méz