Szülőknek
Nyomtatás E-mail

FIATAL SPORTOLÓK SZÜLEINEK 10 PARANCSOLATA

Egy ideje nagy erőkkel terjed a különböző magyar közösségi oldalakon is a tengerentúli kosárlabda-utánpótlásedző irománya, amely ország- és sportágfüggetlen. Így nyugodt szívvel tudjuk a birkózó palánták szüleinek is a figyelmébe ajánlani.


1.    Támogasd és bátorítsd gyermeked, légy ott a mérkőzésein, szurkolj a játékosoknak, és az ellenfélnek is!

2.      Ha teheted, gyakorold a sportot gyermekeddel edzéseken kívül is, amennyiben a gyermeked is úgy szeretné, de semmiképp se kényszerítsd! A gyermek kényszerítése haraghoz, konfliktusokhoz és korai kiégéshez is vezethet.

3.     Viselkedj sportszerűen a gyermekeddel, ne kiabálj vele a mérkőzéseken, vagy mérkőzések után a teljesítménye miatt, még akkor sem, ha megérdemli!

4.      Tudatosítsd magadban, hogy az utánpótlássport a gyerekeknek és nem felnőtteknek van! Ne hasonlítsd a gyermeked más játékoshoz, vagy testvérhez, akár pozitív, akár negatív minőségben!

5.      Kerüld el a gyermeked, vagy más gyermek játékban nyújtott teljesítményének kritizálását a hazaúton! Csak akkor beszélj a meccsről, ha a gyermeked is ezt szeretné!

6.      Gondoskodj arról, hogy a gyermeked időben megjelenjen edzésen, vagy mérkőzéseken! Ha nem tud időben megjelenni a gyermek, értesítsd erről az edzőt!

7.  Törekedj arra, hogy mindig pozitív példakép legyél a gyermeked számára, kerüld a játékvezetőkkel kiabálást, még akkor is, ha rosszul döntenek, vagy teljesen elcsesznek valamit! Mikor mégis erre készülnél, emlékeztesd magad, hogy a játékvezetők gyakran önkéntesek, fiatalok, vagy ők maguk is még képzésben vannak!

8.    Értsd meg, hogy bár nyerni jó móka, de kutatások bizonyították, hogy a gyerekek inkább játszanak egy vesztes csapatban, minthogy padon üljenek egy nyertes csapatban! Ennek megértésébe beletartozik az is, hogy a gyerekeknek szükségük van játékidőre – nemcsak a te gyermekednek, vagy a legjobbaknak – és hogy hibázzanak, jól érezzék magukat és fejlődjenek! A gyermekek eltérő módon fejlődnek, Michael Jordant is kidobták a csapatából második gimnáziumban, ugyanennyi idősen Bill Russel mindössze 179 cm magas volt.

9.   Ne oktasd a lelátóról a saját gyermekedet, vagy másét! Amennyiben problémád van a hivatalos edzővel, azt négyszemközt beszéld meg vele! Ha te magad is edzősködni akarsz, inkább jelentkezz edzői iskolába!

10.   Mindig emlékezz rá, hogy felnőtt vagy, viselkedj annak megfelelően! Sokkal bonyolultabb egy gyereknek megbirkózni egy fékezhetetlen szülővel (ez vagy te), mint egy szülőnek egy megfékezhetetlen gyerekkel


Forrás: Breakthrough Basketball

 
Keveset bukfenceznek, agyilag túlpörögnek a mai gyerekek Nyomtatás E-mail

A szakemberek szerint a mai gyerekek idegrendszerének sokkal több ingert kell feldolgoznia, és ehhez minél több mozgásra lenne szükség. Ehhez képest általában egy tanterembe zsúfolva, a szabad levegőn csak keveset tartózkodva töltik napjaikat az iskolában, ahol a 45 perces tanórák általában már ingerszegények számukra.


"A mostani gyerekek mások, mint a régiek. Sokkal több ismerettel kerülnek iskolába, mert már a korai időszakban sok információt gyűjtenek tévéműsorokból és filmekből, értenek a számítógéphez,
Bővebben...
 
5 ok, ami miatt válságban van a modern gyereknevelés Nyomtatás E-mail

Egy brit dadus elgondolkodtató tanácsai arra nézve, hogyan lehetne egészségesebb a szülők viszonya gyerekeikhez.


Általánosságban optimista ember vagyok. Hiszek abban, hogy mindig minden a legjobban sül el, kivéve, ha ennek az ellentéte cáfolhatatlanul bizonyosodik be. Aki ismer, tudja, hogy egyáltalán nem vagyok hajlamos a drámázásra. Ezek tudatában gondolom azt, hogy a modern gyermeknevelés komoly bajban – sőt inkább válságban – van. Két évtized alatt két kontinensen dolgoztam már gyerekekkel és szüleikkel, és amit az elmúlt években láttam, kissé aggaszt. Íme a legnagyobb problémák, az én szemszögemből:
 

1. Félünk a gyerekeinktől.

Van egy módszer, amit „bögre-tesztnek” nevezek – a szituáció az, hogy egy szülő egy bögre tejet ad a gyerekének reggel. Nézzük meg, mi történik akkor, ha a gyerek azt mondja, hogy „a rózsaszínből kérem,

Bővebben...
 
Nyomtatás E-mail

Kiből lesz a cserebogár?


Mi a tehetség? Mi ér többet, a tehetség, vagy a szorgalom? Ki lesz igazán sikeres?

... ilyen és hasonló kérdések ad választ ez a videó!

Ne hagyd ki, érdemes megnézni!
 
A sport hatása a tanulásra Nyomtatás E-mail
Már a régi görögök is tudták, hogy a test és a lélek nem választható el egymástól. Ép testben ép lélek – hirdették, és ma sincs ez másként. Számtalan tudományos kísérlet, vizsgálat alátámasztotta már, hogy a lelki egészség egyik feltétele az egészséges életmód, azon belül is a rendszeres testmozgás. Éppen ezért olyan fontos, hogy időben cselekedjünk, és már kisgyermekkorban nagy jelentőséget és teret adjunk a mozgásnak!


A kisgyermek fejlődésében, érésében a megfelelő gondoskodás mellett kiemelt szerepe van a rendszeres testmozgásnak. Nemcsak az izomzat, tüdőkapacitás és idegrendszer fejlődik a mozgás által, hanem a gyermeknek azon képessége is, hogy hatékonynak tudja magát érezni, ha sikerül egy mozdulat, egy mozgássor által elérnie azt, amit akar. Ez örömmel tölti el, és arra motiválja, hogy újabb mozgásokat, mozgási formákat kipróbáljon.

Az én-fejlődés elengedhetetlen feltétele, hogy a gyermek felfedezze a saját testét, és örömet leljen abban, hogy ezt a testet ő irányítja. A gyermekkori játékok, mozgásutánzók, egyszerűbb gimnasztikai feladatok gyakorlása éppen ezt a képességet tudják fejleszteni. A fáradhatatlan, „örökmozgó” gyerekek nemcsak az energiáikat vezetik le a mozgás által, hanem egyre ügyesebbek lesznek, és egyre inkább megtanulják, hogy mire képesek, és mire nem, így sajátítva el a biztonságos mozgásokat.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
SEO by Artio

Ide járunk gyógyulni...


Svédmasszázs és kinezio tape:

Kiropraktika:


Ortopédia és traumatológia:

Szponzoraink

 
TámogatóinkMagyar Olimpiai Bizottság


 
Veszprém Város Önkormányzata


NUPI-USI
Média támogatóinkInfoVeszprém.hu

 


Rádió Méz