Könyvajánló
Nyomtatás E-mail

Talyigás Judit: Az internet a kockázatok és mellékhatások tekintetében

Az elmúlt húsz évben kialakult egy új, széles utakat biztosító virtuális világ, az internetes hálózatoké. Hogyan védjük meg az itt közlekedőket? Hogyan hívjuk fel a figyelmet a veszélyekre és a kockázatokra?


E könyv szerzői úgy gondolják, hogy ki-ki a maga szakterületén tud valamit, amit ha elmond az internethasználóknak, segít megóvni őket sok későbbi „ütközéstől”, balesettől, problémától, a kockázatoktól és mellékhatásoktól.
Bővebben...
 
Nyomtatás E-mail

Françoise Dolto: A kamaszkor védelmében

A serdülőkor olyan, mint egy második születés, ami fokozatosan megy végbe, kilépünk abból a védőburokból, amit a család jelent.


Amikor a homár levedli a páncélját, egy ideig nagyon érzékeny, míg ki nem növeszti az újat. Ebben az időszakban nagyon sérülékeny. Így van ez a kamaszokkal is. Az új páncél növesztése olyan sok könnyel és fájdalommal jár, mintha azt magunknak kellene a testünkből kipréselnünk. A serdülőkor – a homár drámája!”
Bővebben...
 
Nyomtatás E-mail

Balázs Judit - Miklósi Mónika: A gyermek- és ifjúkor pszichés zavarainak tankönyve

Nem kell  senkit sem „meggyőzni” arról, hogy a pszichés zavarok nagy terhet rónak arra, akinek ilyen problémával kell élnie, legyen szó gyermekről vagy felnőttről.


Gyakran nemcsak a mentális betegséggel élőre jelenthet ez terhet, hanem a környezetére is, és ezen keresztül az egész társadalomra. Mindezek miatt kiemelt jelentősége van a pszichés zavarok prevenciójának, korai felismerésének és kezelésének. Tekintettel arra, hogy a pszichiátriai problémák jelentős része gyermekkorban kezdődik, a megelőzésnek már erre a korosztályra is fokozott figyelemmel kell lennie. Fontos továbbá, hogy az olyan gyermekek és felnőttek, akiknél pszichés probléma áll fenn, időben eljussanak szakemberhez és megkapják a megfelelő, korunk tudására épülő, evidenciákon alapuló segítséget, és így életminőségük, funkcionalitásuk javuljon, tehát a pszichés zavar miatt rájuk és az egész társadalomra eső betegségteher csökkenjen.
Bővebben...
 
Nyomtatás E-mail

Novák Éva: A családról mindenkinek

Nem minden úgy megy családjában, ahogy az más "normális" családban menni szokott? Akkor Önnek szól ez a könyv...

A család szó hallatán mindenkiben élmények, történetek, érzések egész sora kel életre; saját tapasztalatai – pozitív vagy negatív –, mások elmondásaiból összerakott képek, irodalmi olvasmányaink vagy filmek örömteli, megható, megrázó jelenetei. A család mindenki számára jelent valamit: valami nehezen megfogalmazható többletet vagy éppen hiányt. A hétköznapi gondolkodás is tudja értelmezni: férfi és nő kapcsolata, a hozzájuk tartozó gyerekek, egy háztartásban élő vérségi kötelékkel egybefonódó emberek közössége, akiket a vérségi leszármazás mellett jó esetben szeretet fűz össze. Vannak családok – szerencsére nem kevesen –, amelyeknek fészek-melege, összetartó ereje élete végéig elkíséri a családtagokat. De vannak olyan családok is, amelyek legfeljebb jogi értelemben tekinthetők családnak, mert elemi kötelességeiket sem képesek ellátni.
Bővebben...
 
Nyomtatás E-mail

Andrew Solomon: Alma a fájától

Az alma nem esik messze a fájától – tartja a mondás –, de mi van akkor, ha ez mégsem igaz? Andrew Solomon egy évtizeden keresztül írta korszakalkotó művét, amely olyan szülőkről és gyermekeikről szól, akik különböznek az átlagtól.


A több mint háromszáz meginterjúvolt család között akad, amelyik a siketséggel, más a Down-szindróma vagy az autizmus kihívásaival szembesül; de csodagyerek is felbukkan a könyv szereplői között, ahogyan olyan is, aki erőszakban fogant, vagy idővel ráébredt, hogy nem a biológiai neméhez tartozik.
Bővebben...
 


SEO by Artio

Ide járunk gyógyulni...


Svédmasszázs és kinezio tape:

Kiropraktika:


Ortopédia és traumatológia:

Szponzoraink

 
TámogatóinkMagyar Olimpiai Bizottság


 
Veszprém Város Önkormányzata


NUPI-USI
Média támogatóinkInfoVeszprém.hu

 


Rádió Méz