Nyomtatás E-mail

Öt fontos szabály, amit minden szülőknek érdemes ismernie

 
  1. Ismerd meg önmagad! – Úgy tűnik, gyermeked komoly szinten szeretné űzni a sportját? Akkor szülőként számodra is fontos, hogy ismerd saját motivációidat és mozgatórugóidat. A kispad mögül kiabáló szülők szándéka is alapvetően jó, megvédeni a gyermeküket, mégis túlzott a reakciójuk. Felnőttként pontosan tudjuk mi minden nyerhető azáltal, ha valaki sportol, sok esetben a szülők is űztek egy adott sportágat és ezek az emlékek hatással lehetnek az elvárásainkra és ezáltal a fiatalra is. Ne keverjük a saját vágyainkat a gyermek vágyaival.
  2. Megfelelő mértékben légy része a sportjának! - Ha nem veszel részt versenyeken, azt üzenheted, hogy téged nem érdekel az ő teljesítménye. Ha sokat „szakmázol” vele, áteshetsz a ló túloldalára, hiszen nem egy második edzőre, hanem szülői megértésre van szüksége.
  3. Ismerd meg a szurkolás szabályait! – Különösen a fiatalabb sportolóknál gyakori, hogy ki-kipillantanak nehezebb helyzetekben az anyukájukra vagy apukájukra, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden rendben van-e. Ahogy a szülő reagál a hibára, úgy fog a fiatal is, azaz útközben tanul. Ha a szülő összetör gyermeke hibáit látva, akkor a fiatal megtanulja, hogy minden egyes tévedésnek súlyos következménye lesz, és könnyen megeshet, hogy a későbbiekben már nem mer pozitív értelemben kockáztatni. Ha a kispadról például azt hallja, hogy csúnyán minősítik a bírókat, akkor egy idő után ő is ezt teheti majd…
  4. Kell egy kis áramszünet! – Figyelj arra, hogy meglegyen az egyensúly a gyermek életében. A barátokkal eltöltött idő is fontos, ahogy egy jól időzített pihenés is sokat tehet a teljesítmény javulásáért. Élsportoló gyermekeknél sokkal gyakoribb a túledzettség, mint a lógások száma J. Fontos jele lehet annak, hogy egy kis pihenésre van szüksége, ha a fiatal már nem élvezi úgy a sportot és az edzéseken sincs sikerélménye, a teljesítménye leszálló ágban van.
  5. Alakíts ki hatékony kapcsolatot az edzővel! – Mindkettőtök célja közös, azaz, hogy a fiatal fejlődjön a sportágában. Ő az, aki tisztában van azzal, hogy mikor, miben és hogyan lehet fejleszteni a gyermekedet, másrészt számára is fontos információval bír, ha a fiatal éppen nehéz helyzetben van az iskolában, vagy van egy kisebb tesója, akinek éppen jön a foga, de az osztálykirándulások és a nyaralások időpontja is adhat támpontot neki az edzőtáborra vonatkozóan.
szabályok
2016. június 15. - sportforras
 
SEO by Artio

Ide járunk gyógyulni...


Svédmasszázs és kinezio tape:





Kiropraktika:


Ortopédia és traumatológia:





Csatornáink





Szponzoraink

 
























Támogatóink



Magyar Olimpiai Bizottság


 
Veszprém Város Önkormányzata


NUPI-USI




Média támogatóink



InfoVeszprém.hu





 


Rádió Méz